Ingredienser
- 10 st lammlägg
- 2 st morot
- 2 st gul lök
- 5 st timjan (kvistar)
- 4 st lagerblad
- 2 st citrongräs
- smör
- salt
- vatten
- 8 st färsklökar
- 6 st persiljerot
- 1 dl cream fraiche
- 2 msk granolja
- 1 kg tomat
- 0,5 dl socker
- 20 st grön sparris
Gör så här:
Dag 1
Grilla läggen på grillen tills de fått fin färg.
Lägg dem i en djup form tillsammans med morötter och lökar. Slå på vatten och lägg i örterna. Baka i ugnen på 89 grader va 12 tim.
Lyft upp läggen och sila buljongen. Koka buljongen tills god smak, mixa i smör och smaka av med salt.
Dag 2
Skala persiljeroten och skär den i minera bitar. Ånga i ugnen tills de är mjuka. (I vanlig ugn så lägg de i en ugnssäker form med vatten i botten.)
Skär löken tunt och stek den i smör på låg värme tills den är mjuk.
Mixa lök och persiljerot och smaka av med creme fraîche, salt och granolja.
Skär tomaterna i mellanstora bitar. Lägg dem på en plåt med smörpapper. Sockra och salta lätt och lägg på timjans kvisten. Baka i ugnen i 90 grader ca 1 tim.
Skala och ansa sparrisen och grilla den.
Servera lammläggen med persiljerotskrämen, tomaterna och lammskyn.
Gott till;