Ingredienser
- 2 kg blåmusslor
- 1 msk rapsolja
- 2 st schalottenlök
- 2 klyfta(or) vitlök
- 2 dl vitt vin
- 1 krm vitpeppar
- 1 dl grädde
- salt
- 1 knippe blad persilja
- Tillbehör:
- 1 st baguette
Gör så här:
Dela bladen och stjälkarna från persiljan och hacka dem separat. Finhacka löken.
Värm rapsoljan i en gryta. Tillsätt den hackade schalottenlöken och vitlöken och låt svetta under omrörning någon minut. Häll över vinet och lägg i persiljestjälkarna, peppra och låt koka upp. Häll sedan över grädden och låt koka upp och smaka av med salt.
Skölj blåmusslorna under kallt vatten. Låt rinna av. Dra eller klipp bort skägget. Knacka på de musslor som är öppna, om de inte sluter sig så släng dem, likaså trasiga musslor.
Tänd grillen och lägg en vedklabbe på sidan av gallret dvs. så att den inte tar eld. På detta sätt får du en mer rökt ton när du grillar.
Lägg musslorna på den heta grillen, med fördel i ett grillnät. Ta musslorna från grillen när de har öppnat sig. Alternativt lägg musslorna med vitt vin i en gjutjärns stekpanna på grillen. Låt koka på hög värme tills de öppnat sig.
Rör ihop de färdiga musslorna med vitvinsblandningen och toppa med de hackade persiljebladen.
Servera med baguetter och ett glas vit Mullineux. Njut!
Hitta fler bbq recept här