Foodfolder

Grilla kalventrecôte

Föregående Nästa
foodfolder-grillad-kalventrecote.JPG
Kalventrecôte är mör och passar utmärkt att grilla. Servera med primörer, tryffel majonäs, grillade citronhalvor och picklade rödlök.

Ingredienser

  • 0,5 kg Kalventrecote
  • 1 st citron
  • Marinad:
  • 1 dl marinad

Gör så här:

Marinera alt. salta och peppra köttet.


Vid marinering lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden. Låt dra i kylen minst 1 timme, gärna över natten. 


Torka av köttet. Grilla ca 5 minuter på varje sida till en innertemperatur på ca 50 grader och låt de sedan vila ca 10 minuter i smörpapper, innertemperaturen ska ligga på ca 58 grader. Skär sedan upp kalventrecôten i tunna skivor. Tänk på att skiva tvärs över muskelfibrerna, annars blir köttet segt.


Servera med tex. primörplåttryffel majo, grillade citronhalvor och picklad lök.


GRILLEN


Använd hälften briketter, hälften kol. (Kol är mer lättantändligt). Låt dem glöda ur ordentligt, kan ta 30-40 minuter innan det är dags att lägga på köttet. 


TEMPERATUR LATHUND FÖR kalventrecôte


Rare: 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C


Medium: 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C 


Well done: 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C


GOTT TILL

Tips

ATT GRILLA

Primörergrillad blomkålgrillad kålgrillad majsspetspaprika, purjolökananas eller nektarin.

TESTA ÄVEN ATT GRILLA

FlankteakFlapsteakSekretoKalventrecoteT-bone steakPorchettaTonfiskLammracksAnkbröstKyckling

GRILLSÅSER 

Salsa verdeyoghurtsåstomatsåstryffelmajoröktmajonäslabne eller rödvinssmör

SERVERA TILL

LinsraguKrossade potatisarSötpotatispommesOgrässalladTomatsalladBönsallad med getostdressingNektarinsallad

LATHUND PÅ INNERTEMPERATUR PÅ KÖTT

  • Bleu: upp till 45°C (nöt).
  • Rare: 45-50°C (nöt, vilt).
  • Medium-rare: 50-54°C (nöt, vilt, kalv, lamm).
  • Medium: 54-58°C (nöt, vilt, kalv, lamm).
  • Medium-well: 58-65°C (nöt, vilt, kalv, lamm).
  • Well done: 65-72°C (nöt, vilt, kalv, lamm, fläsk, fågel)