Klassiskt grundrecept på griljering av skinka eller kålrot.
Tänk på att om du ska göra ett vegetarisk alternativ så behöver du ugnsbaka kålroten eller rotsellerin så att den är mjuk innan griljeringen samma gäller för skinkan. Är den rimmad så måste den tillagas innan griljering.
Ingredienser
- 2 kg kokt skinka el bakad kålrot
- 1 tsk maizena
- 2 st äggulor
- 0,5 dl senap vanlig el Dijon
- 0,5 dl grov senap
- 1 msk strösocker
- 1 dl ströbröd
Gör så här:
Vispa ihop äggula med båda senapssorterna och tillsätt strösockret.
Pensla/massera in blandningen över hela skinkan/kålroten.
TIPS >> Albin Edbergs tips är att strö ett tunt lager Maizena över skinkan innan man penslar på senapsblandningen för att den ska fästa bättre.
Ta på ett ordentligt lager. Strö på ströbröd och försök att få det runt om och på sidorna.
Griljera i ugn på 225-250 grader tills den fått gyllene kulör, det tar ca 8 minuter.
Baka