Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 1.5 dl sötmandel
- 0.5 dl pumpafrön
- 0.5 dl kokos
- 0.5 dl torkade bananer (smulade)
- 1 dl valfri torkad frukt (hackad)
- 1 tsk kanel
- 0.5 tsk havssalt
- 1.5 dl jordnötssmör
- 0.5 dl honung
Gör så här:
Förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
Rosta havregrynen och mandlarna i torr stekpanna så de får en gyllene kulör.
Rör ihop havregryn, mandel, kakao, kokos, kanel, havssalt och de smulade bananerna och hackade torkade frukten i en stor skål.
Rör ned jordnötssmöret och honungen eller en gaffel alt. slev. Blanda några minuter, så att det blir en hård boll. För musli blandning så ska blandningen vara torrare för bars fastare så addera mandelsmöret alt. kokosoljan.
Beredd ut massan ordentligt och jämnt i formen.
Rostad Granola
Rosta blandningen i ca 30 min på 120 g i ungen. Håll koll så att den inte bränns. Ta ut den och låt den svalna och häll sedan upp i torr glasburk. Servera till morgon yoghurten med tex färska bär, enjoy!
Granola bars
För bars så ställ in formen i kylskåpet i minst 1 timme, skär i bitar.
Tips
För "bars" addera önskad mängd mandelsmör alt. kokosolja och mer jordnötssmör för ett mer fast resultat