Ingredienser
- Kaka:
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl valfritt glutenfritt mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,6 dl vallmo
- 1 tsk salt
- 2 st citron
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl neutralolja
- 50 g mandelflarn (valfritt)
- Topping:
- 1 tsk Florsocker (valfritt)
- hallon eller annat bär (valfritt)
- Frosting:
- 100 g cream cheese
- 60 g smör
- 2 dl florsocker
- 1 dl gräddfil
- 1 msk citronsaft
Gör så här:
Citron och vallmokaka
Sätt ugnen på 175°.
Blanda mandelmjöl, valfritt glutenfritt- alt. vetemjöl, vallmo och bakpulver. Smörj en bakform med olja och ströa den med mandelmjöl.
Skölj citron noga. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Vänd/Skikta ner mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och olja. Rör samman. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 18-20 min. Häll sedan sockerlag över kakan medans den är varm.
Sockerlag
Koka upp lika delar vatten som socker och låt den koka/reduser till hälften. Pressa sedan ned citron.
Häll sockerlagen över kakan och låt lagen dra in
Frosting
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa ner cream cheese och gräddfil.
Bred frosting på kakan och toppa med bär.
Lyssna på vår podcast I glaset