Foodfolder

"Glamping"-upplevelse på Fejan Outdoor

Föregående Nästa
foodfolder-bordsdukning.jpg

Whiskyvarumärket Talisker lanserar tillsammans med den danske stjärnkocken Mikkel Karstad, en glamping-upplevelse under två helger i juni och augusti på Fejan Outdoor i Stockholms skärgård. Glamping, förkortning av glamorous camping, är när fantastisk natur möter modern lyx.Övernattning och middag under bar himmel


För de flesta innebär camping pulverkaffe och konserverad mat som värms på ett stormkök. Talisker introducera en ny upplevelse för skandinaver, nämligen en glamping-upplevelse.


Följ min "glamping" upplevelse i mina höjdpunkter på Insta här...


 Glamping-upplevelsen kommer äga rum på Fejan Outdoor i Stockholms norra skärgård, knappt två timmar från Stockholm. I upplevelsen ingår det en övernattning för två i ett canvastält, en trerätters middag tillagad av Mikkel Karstad med tillhörande Talisker-cocktails. Middagen lagas och intas under bar himmel. Dessutom ingår frukost som avnjuts på den egna verandan med unik havsutsikt samt en båttur till närliggande ö för en fantastisk hike och picknick.

Menyn är utvecklad av den danske stjärnkocken Mikkel Karstad och Mate Csatlos, en av världens bästa bartenders. Mikkel Karstad har mer än 16 års erfarenhet från olika europeiska topprestauranger. Mikkels matlagningsfilosofi grundar sig i att arbeta med säsongsbaserade och närodlade råvaror. Samarbetet resonerar väl med både Mikkel Karstads matlagningsfilosofi och Taliskers filosofi, som grundar sig i närheten till både hav och natur.Kika in Mikkel Karstad Insta här...


- ”Det känns fantastiskt kul att få vara med och skapa denna unika upplevelse och på så vis få fler att ta del av och njuta av Skandinaviens fantastiska natur. Hela konceptet och idén bakom Scandinavian Detours rimmar så väl med min egen filosofi om att upptäcka och uppskatta vår nordiska omgivning. Vi har otroligt spännande råvaror att arbeta med i Norden och vårt naturliv är så rikt på upplevelser, jag önskar att fler tog chansen att upptäcka det”, säger Mikkel Karstad.


Bokning görs via Scandinavian Detours hemsida  


De bokningsbara datumen är 15-16 juni samt 3-4 augusti. 


Priset för Glamping-upplevelsen är 3 490 kr för två personer.  


Läs även