Foodfolder

Georges Duboeuf Morgon 2015

Föregående Nästa
foodfolder-Georges-Duboeuf-Morgon.jpeg
foodfolder-Georges-Duboeuf-Morgon-1.jpeg
Silkig och bärig Beaujolais-vin. Morgon har en frisk smak med inslag av körsbär, söta skogshallon, lakrits och örter. Servera gärna vinet lätt kylt till vegetariska rätter, fisk, lätta rätter av ljust kött eller mildare färskostar.

Beskrivning:

Land: Frankrike, Beaujolais CruMorgon


Druva: Gamay


Servera gärna Morgon lätt kylt. Tips - ställ in flaskan i kylen 1 timme innan servering.


Hitta vinet här!


 


PASSAR TILL


Morgon är ett vin som passar både till vardags och mingel. Vi har tagit fram en lättlagad sötpotatissoppa med svamp och tre dipp röror för mingel. Zucchiniröra, solrosfrö hummus och en vanlig hummus som passar till både bakade rotsaker som råa.


Vi rekommenderar även rätter med svamp, fisk & kyckling.


Georges Duboeuf


Georges Duboeuf är ett av Frankrikes mest kända vinhus, de startade sin produktion i september 1964, Les Vins Georges Duboeuf.


Georges revolutionerade dåtidens metoder genom att tillämpa sina förfäders traditionella metoder. Dessa bygger på respekt för terroir (växtplats), vinmakarens arbete, noggrant utvalda viner och övervakning av buteljeringen. Detta är en utmaning som Georges fortfarande möter med glädje år efter år.


Det finns tio cru (kvalitetsangivelse av växtplats) i området Beaujolais som kan delas in i tre grupper efter karaktär. Morgon är den kraftigaste och mest strukturerade versionen av Beaujolaisvin.


Gott till