"Lättbakat" och dessutom perfekt att tillreda i förväg - fryst cheesecake. Fylld med nyttigheter från pumpafrön och bär.
Ingredienser
- Botten:
- 150 g smör
- 200 g digestive kex
- 1 dl pumpafrön
- Fyllning:
- 100 g frysta jordgubbar
- 100 g frysta hallon
- 100 g fryst mango
- 250 g philadelphia ost
- 0,5 dl agavesirap
Gör så här:
PAJBOTTEN
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en kastrull.
Krossa kexen & pumpa frön fint, gärna i en matberedare och blanda i smöret.
Tryck ut smulorna i en form gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Fyllning
Mixa ingredienserna till fyllningen till en slät smet, smaka av med agavesirap om bären är sura. Fördela fyllningen över den pajbottnen.
Ställ in i frysen igen och låt cheesecaken frysa till ordentligt i några timmar före serveringen.
Ta ut kakan ur frysen en stund före serveringen så den hinner tina lite. Garnera med färska bär.
Hitta fler recept