Ingredienser
- 12 st Zucchiniblommor
- Smet:
- 1 st ägg
- 2 dl vete-/bovetemjöl
- 2 dl iskallt kolsyrat vatten
- 2 tsk salt
- Fyllning:
- 1 st ägg
- 0,5 kruka(or) basilika
- 0,5 dl riven parmesan
- 250 g ricotta
- 1 dl bovetemjöl alt vetemjöl
- 0,5 st citron
- 1 tsk salt
Gör så här:
Det här är en rätt du kan variera i all oändlighet, med eller utan fyllning. Detta recept har en fyllning på ricotta som grund.
CITROn, BASILIKA och RICOTTAFYLLNING
Riv parmesan och zest från citronen.
Rör ihop osten och zezten med ägg, basilika, ricotta, bovetemjöl/vetemjöl och citron juice för att få upp en trivsam syra. Smaka av med salt.
Tips -> Du kan variera fyllningen med tex. fårost, fetaost eller getost beroende efter smak och tycke.
ZUCCHINIBLOMMOR
Fyll en bunke med kallt vatten och lägg ned zucchini blommorna. Rensa bort eventuellt skräp som kan finns inuti och skölj av dem. Låt de lrinna av på en kökshandduk.
Fyll blommorna med ricottafyllningen och vrid försiktigt ihop blommans topp.
FRITYRSMET
Blanda ihop mjöl och salt till frityrsmeten i en bunke, tillsätt iskallt kolsyrat vattnet (du kan även ha i en skvätt öl) i omgångar och vispa tills smeten är jämn och klumpfri.
Hetta upp naturell olja till 160 grader i en gryta. Doppa försiktigt ett par blommor i taget i frityrsmeten.
Fritera blommorna tills de är fasta och gyllene bruna.
Låt dem rinna av på hushållspapper. Strö på lite salt och servera direkt.
Testa även