Foodfolder

Friterad torsk med majonnäs

Föregående Nästa
3F79F910-CA70-4E7D-82B6-79D2F55A0F5F.jpeg
Torskkinder är en otroligt god delikatess. Svåra att få tag i men om de ser dem KÖP dem! Om du inte får tag i dem så går det att skära upp mindre torskbitar och fritera. Detta är ett riktigt lyxigt snacks och går även hem hos barn. I detta recept serverar vi dem med dillmajonäs men om det är säsong för ramslök är även de gott!

Ingredienser

  • 400 g torsk
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 st ägg
  • salt
  • 1 krm paprika pulver
  • 1,2 dl panko ströbröd
  • 1 l neutral olja
  • Sås:
  • 1 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 1 knippe dill
  • salt

Gör så här:

LÄTTLAGAD MAJONÄS MED DIILL


Knäck äggen i en hög mixerkanna och spar hälften av äggvitorna till paneringen av fisken.


Tillsätt senap, vitvinsvinäger och olja i kannan.


Sänk ned mixerstaven i kannan och mixa till en slät och tjock majonnäs.


Klipp ner färsk dill och mixa tills majonäsen blir slät. Är det säsong för ramslök kan du byta ut dillen mot ramslök.


Smaka av med salt och peppar.


DUBBELPANERA TORSKKINDERNA/TORSKEN


Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat äggvita och sist i panko eller ströbröd. Ställ undan.


Fritering: Värm en vid kastrull med olja till 170 grader med termometer.

Om oljan ryker är den för varm. Slå då i lite kall olja. Häll aldrig i vatten – då exploderar oljan.


Fritera torskkinderna tills de är gyllene och krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.


Servera med krossade potatisar och doppa i dillmajonnäsen.


gott till