Ingredienser
- 25 g jäst
- 2,5 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 7 dl vetemjöl special
- 2 tsk salt
Gör så här:
Lös upp jästen i en halv deciliter rumstempererat vatten.
Tillsätt resten av vattnet, oljan och mjölet.
Knåda degen i minst 10 minuter innan du tillsätter saltet.
Knåda i sedan i minst 5 minuter till. Låt stå och jäsa i minst 45 min, jag lät den stå hela dagen.
Fyllning
Pizza 1 - tomatpuré, sambal olek, tunt skurna chorizo skivor, marinerade kronärtkockor, ricotta, ost och ruccola.
Pizza 2 - pesto, feta, mozzarella, ost och ruccola.
Pizza 3 - ricotta, mosarella, ost, svartpeppar, färska champinjoner, ringla tryffelolja över sedan addera ruccolan.
Grädda på hög värme 250°, och bäst av allt blir det såklart om du har en baksten, i 10-12 min.
Tips
Färsk grönkål är också en hit på pizza! Bred ur ett lager ricotta, lägg sedan på tunt skivat rökt skinka alt. kalkon, lök, riven gruyère, färsk timjan och när pizzan gräddat klart en näve rucola.