Med underbara råvaror får man också helt underbar mat. Besökte vinmakaren Romaric Chavy i Meursalut i Bourgogne och fick tillfället att få laga mat med närproducerade ingredienser.
Ingredienser
- 1 st kyckling
- 1,5 dl vittvin
- 1 knippe timjan
- salt
- peppar
- 2 st lök
- 0,5 st olivolja
Gör så här:
Marinera kycklingen i saltlake. Lös upp ca 8% salt i vattnet. Häll upp saltat vatten i en bunke som täcker kycklingen. Marinera i 6 timmar i kylskåpet innan den ska tillagas.
Lägg ner kycklingen i en ugnssäker form.
Häll över vin och olivolja.
Skär upp lök och stoppa in i skrovet på kycklingen tillsammans örter och peppar.
Låt den vara i ugnen på 150 grader till köttsaften är klar ca 1,10 tim.
Servera med en sallad eller ugnsstekta rotfrukter och majonäs. Drick med fördel ett glas vitt från Bourgogne ;)
Recept;