Ingredienser
- Potatisgratäng
- Buljong:
- 2 st gul lök
- 3 klyfta(or) vitlök
- 1 flaska(or) rött smakrikt och mustigt vin
- 1,2 l vatten
- 2 dl köttfond
- 3 msk soya
- 3 st lagerblad
- 10 st svartpepparkorn
- Sås:
- Guacamole
- Bearnaise
- Tillbehör:
- 1 st blomkålshuvud
- 2 st färsk broccoli (bukett(er)
- 2 st röd paprika
- 1 ask(ar) små snackspaprikor
- 8 st små steklökar
- 300 g skogs- och vanliga champinjoner
Gör så här:
Fondueset hittar man lite här och var, titta in på Cervera eller på Royal Design.
Rödvinsbuljong
Skala och skär lök och vitlök i klyftor.
Koka upp vatten, vin, soja och fond i en gryta.
Tillsätt lök, vitlök, lagerblad och pepparkorn och låt koka utan lock ca 10 min.
Tillbehör
Tillbehören kan variera med alltifrån kyckling, oxfilé eller vilt. Skär köttet i kuber om 1,5x1,5 cm. Estimera ca 100-150 g kött per person.
När det kommer till grönsaker så passar blomkål, broccoli, paprika, små steklökar, champinjoner att ha till fonduen.
Servera tryffel bearnaise och guacamole.
Pickles, syltlök och cornichons passar även de bra till då det ger en krispig konsistens och syra.
Servera även tex Potatisgratäng.
Läs även
Tips
Rekommenderar annars att dricka en smakrik och mustig Syrah/Shiraz eller en Zinfandel.