Foodfolder

fluffig pizzadeg

Föregående Nästa
pizza (1)
pizza2
Grundrecept på fluffig pizza deg

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3,5 dl varmt vatten
  • 2 msk socker
  • 1,5 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 10 dl vetemjöl special

Gör så här:

Mät upp varmt vatten i en stor skål.


Lös upp jästen och sockret i det varma vattnet och låt stå i 10 minuter så att jästen börjar verka.


Tillsätt oljan och saltet och rör sakta i mjölet, knåda i 15 minuter.


Låt stå och jäsa i minst 45 min, jag lät den stå hela dagen.


Grädda på hög värme 250°, och bäst av allt blir det såklart om du har en baksten, i 10-12 min.


Fyllning


Pizza 1 - tomatpuré, sambal olek, tunt skurna chorizo skivor, marinerade kronärtkockor, ricotta, ost och ruccola.


Pizza 2 - pesto, feta, mozzarella, ost och ruccola.


Pizza 3 - ricotta, mosarella, ost, svartpeppar, färska champinjoner, ber ut tryffelsmör över sedan addera ruccola.

Tips

Färsk grönkål är också en hit på pizza! Bred ur ett lager ricotta, lägg sedan på tunt skivat rökt skinka alt. kalkon, lök, riven gruyère, färsk timjan och när pizzan gräddat klart en näve rucola.