Ingredienser
- 25 g jäst
- 3,5 dl varmt vatten
- 2 msk socker
- 1,5 tsk salt
- 3 msk rapsolja
- 10 dl vetemjöl special
Gör så här:
Mät upp varmt vatten i en stor skål.
Lös upp jästen och sockret i det varma vattnet och låt stå i 10 minuter så att jästen börjar verka.
Tillsätt oljan och saltet och rör sakta i mjölet, knåda i 15 minuter.
Låt stå och jäsa i minst 45 min, jag lät den stå hela dagen.
Grädda på hög värme 250°, och bäst av allt blir det såklart om du har en baksten, i 10-12 min.
Fyllning
Pizza 1 - tomatpuré, sambal olek, tunt skurna chorizo skivor, marinerade kronärtkockor, ricotta, ost och ruccola.
Pizza 2 - pesto, feta, mozzarella, ost och ruccola.
Pizza 3 - ricotta, mosarella, ost, svartpeppar, färska champinjoner, ber ut tryffelsmör över sedan addera ruccola.
Tips
Färsk grönkål är också en hit på pizza! Bred ur ett lager ricotta, lägg sedan på tunt skivat rökt skinka alt. kalkon, lök, riven gruyère, färsk timjan och när pizzan gräddat klart en näve rucola.