Ingredienser
- 900 g flapsteak
- salt
- peppar
Gör så här:
Torka av köttet och låt det bli rumstempererat innan du grillar det.
Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 grader) till en innertemperatur på ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i smörpapper, tänk på att innertemperaturen stiger när de vilar.
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt.
Temperatur Lathund
Rare: 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C
Medium: 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C
Well done: 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C
Bästa sättet att veta hur köttet ser ut inuti är att använda en grilltermometer. Stick in den i köttet innan du börjar grilla för annars rinner köttsaften ut. Viktigt!
ATT GRILLA
Primörer, grillad blomkål, grillad kål, grillad majs, spetspaprika, purjolök, ananas eller nektarin.
TESTA ÄVEN ATT GRILLA
Flankteak, Flapsteak, Sekreto, Kalventrecote, T-bone steak, Porchetta, Tonfisk, Blåmusslor, Lammracks, Ankbröst, Kyckling
GRILLSÅSER
Salsa verde, yoghurtsås, tomatsås, tryffelmajo, röktmajonäs, labne eller rödvinssmör
Servera till
Linsragu, Ogrässallad, Tomatsallad, Bönsallad med getostdressing, Nektarinsallad, Grillad fetaost