Foodfolder

Fermenterad fläderdryck

Föregående Nästa
foodfolder_flader_dryck.jpeg
Ta tillvara på flädern! Gör en otroligt god fermenterad dryck med probiotika egenskaper av blomklasarna från flädern. Den fermenterade drycken har ett mexikanskt ursprung och kallas Tepache och görs där på ananasskal. Ett vuxet alternativ för flädersaft och perfekt som bas till cocktails.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 6 st fläderblomklasar
  • 1 l vatten
  • 180 g rörsocker alt. honung
  • 1 krm salt
  • 1 st citron

Beskrivning:

Ansa och skölj fläderblomsklasarna noggrant.


Skölj, dela och pressa citronen.


Lägg ner blomsterklasarna tillsammans med citronskalen och juicen i en förslutningsbar behållare.


Addera de andra ingredienserna. Tillsätt vattnet och rör om.


Förslut behållaren så att den håller tätt.


Ställ undan och låt jäsa i 3 till 4 dagar på en mörk plats där burken inte är i vägen eftersom det rekommenderas att inte flytta den under fermenterings processen.För att stoppa jäsning sila bort blomklasarna och kyl den. 


Servera din fläder "tepache" med is i ett glas och njut av denna uppfriskande och nyttiga drink!


Drycken passar även ypperligt som bas i drinkar för att få en fräsch fläderton.


Testa detta recept fast med ananas >>