Under min vistelse i Beaujolais så bodde jag hos ett spansk-grekiskt arkitektpar som skolat om sig till vinmakare. Till middagen bjöds det på en moussaka och en filodegsinbakad feta som du får receptet på här nedan. Kombinationen till Beaujolaisvin är ljuvlig.
Ingredienser
- 2 st filodegsark
- 150 g fetaost
- 4 msk olja alt smält smör
- Topping:
- 1 tsk sesamfrön
- Dressing:
- 2 msk honung
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Klipp till filodegsarken och pensla dem ordentligt med olja, lägg dem på varandra och rulla in fetaosten i dem.
Lägg ner i en oljad ugnfastform eller med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen tills den fått fin gyllenbrun färg. Ca 15min
Blanda under tiden ihop honung, vinäger och vatten till en dressingen.
Ringla över honung och strö över sesamfröna. Servera!
Här hittar du tre riktigt bra Beaujolaisviner att kombinera till den inbakade fetaosten >>
Läs även