
Ta tillvara på hela din ananas! Gör en otroligt god fermenterad dryck med probiotika egenskaper av skalet och stammen på ananasen. Drycken har mexikanskt ursprung och kallas Tepache.
Ingredienser
- 1 st färskt ananasskal
- 1,5 l vatten
- 180 g rörsocker alt honung
- 1 krm salt
- 4 st stjärnanis
- 2 msk färsk ingefära
- 1 st kanelstång
Gör så här:
** Viktigt: Det räcker med 300 gram skal och 200 gram hackad ananas per batch.
Skölj och tvätta ananasen noggrant, skär bort skalet och spar mitt stammen. Blasten kan du sätta i vatten och senare använda som dekoration.
Dela skalet och stammen i mindre.
Lägg ner skalet i en förslutningsbar behållare.
Addera de andra ingredienserna. Tillsätt vattnet och rör om.
Förslut behållaren så att den håller tätt.
Ställ undan och låt jäsa i 3 till 4 dagar på en mörk plats där burken inte är i vägen eftersom det rekommenderas att inte flytta den under fermenterings processen.För att stoppa jäsning sila bort ananasen och kyl den.
Servera din tepache med is i ett glas och njut av denna uppfriskande och nyttiga drink!
Prova även