Foodfolder

Tepache ananas dryck

Föregående Nästa
5E4FCEE8-EF8A-4989-8B09-D28F22AB944C.jpeg
Ta tillvara på hela din ananas! Gör en otroligt god fermenterad dryck med probiotika egenskaper av skalet och stammen på ananasen. Drycken har mexikanskt ursprung och kallas Tepache.

Ingredienser

  • 1 st färskt ananasskal
  • 1,5 l vatten
  • 180 g rörsocker alt honung
  • 1 krm salt
  • 4 st stjärnanis
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 st kanelstång

Gör så här:

** Viktigt: Det räcker med 300 gram skal och 200 gram hackad ananas per batch.


Skölj och tvätta ananasen noggrant, skär bort skalet och spar mitt stammen. Blasten kan du sätta i vatten och senare använda som dekoration.


Dela skalet och stammen i mindre.


Lägg ner skalet i en förslutningsbar behållare.


Addera de andra ingredienserna. Tillsätt vattnet och rör om.


Förslut behållaren så att den håller tätt.


Ställ undan och låt jäsa i 3 till 4 dagar på en mörk plats där burken inte är i vägen eftersom det rekommenderas att inte flytta den under fermenterings processen.För att stoppa jäsning sila bort ananasen och kyl den. 


Servera din tepache med is i ett glas och njut av denna uppfriskande och nyttiga drink!


Prova även