Foodfolder

Esporão Reserva Tinto

Föregående Nästa
IMG_1431.JPG
Esporao´s Reserva Tinto är ett kraftpaket med kännbara tanniner. Här blandas plommon, mörka bär, kryddighet och fat. Passar perfekt till kötträtter gärna med smörstekt svamp eller fet sås som balanserar upp tannin strukturen. Grilla tex sekreto och servera med tex. sötpotatispommes, tryffel majo, salsa verde och picklad lök..

Beskrivning:

Land: Portugal, Alentejo


Druvblend: Alicante Bouschet, Aragonez, Trincadeira, Cabernet Sauvignon


Lagringspotential - utmärkt att dricka idag men spara med fördel till 2019.


 Beställ vinet här! 



Grisnacke med toppmurklor, kål och fänkål signerat Pedro Pena Bastos, köksmästare på Esporão 



Uteserveringen med vingårdarna i bakgrunden på Esporão


Passar till;


Grillad sekreto


Älgfilé med gräddstuvadkål, smörstektsvamp och lingonsås 


Flapstek


PRODUKTION


Tradition i Portugal är att blanda många olika druvsorter, här Aragonez (Tempranillo), Trincadeira, Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon. Samtliga druvor skördas för hand och vinifieras separat i öppna jäsningstankar. Den malolaktiska jäsningen sker i rostfria ståltankar för att sedan lagras under 12 månader i ekfat där 70% är amerikansk ek och 30% fransk ek. Efter buteljeringen lagras vinet ytterligare 8 månader. Jordmånen består av lera, granit och till viss del även skiffer.


 


Tips

Esporão Reserva Tinto 2014 fick 2017, 92 poäng av The Wine Enthusiast