I juni slog Ergo upp dörrarna en kort period. För att igen stänga under sommarveckorna för att trimma kök och matsal för att nå ännu en nivå ✨ Ergo bjuder på en matsal i toppklass och ett större chambre séparée med egen ingång för en privat och exklusiv upplevelse för större sällskap.
Målet är att erbjuda en avslappnad upplevelse, trots höga ambitioner, där gästerna kan njuta av en flexibel avsmakningsmeny med valmöjligheter mellan land och hav i en sober miljö. Råvarorna är minutiöst handplockade och följer såklart säsongen.
Ergo leds av köksmästaren Petter Johansson, med erfarenhet från trestjärniga restauranger runt om i världen. Köksteamet är handplockat från några av de bästa internationella krogarna. Restaurangchef är Lars Trogen som även studerar till Master of Wine, ett känt namn i vinvärlden levererar service på toppnivå.
För några veckor sedan fick jag själv uppleva denna gastronomiska pärla i Gastrologiks gamla lokaler på Artillerigatan, och jag kan säga att det är ett team som siktar mot stjärnorna – bokstavligen! ⭐️ Från pilgrimsmusslan i en sås med krusbär och pepparrot och den briocheinbakade piggvaren till bullar med hantverksmjölk – varje rätt var en konstupplevelse i sig.
Vinlistan har ett starkt fokus på Frankrike och Italien, kurerad med stor omsorg av sommelier Fredrik Lundgren🍷
Ergo är redo för höstsäsongen och presslunchen är bara början. Jag ser fram emot att följa deras resa mot att bli en del av Stockholms gastronomiska elit. 👌
Spana in menyn och boka bord här >>