Foodfolder

En mötesplats för vin, matglädje och inspiration!

Föregående Nästa
bloggare-artikel.png (1)
bloggare-artikel2.png (1)
bloggare-artikel3.png (1)

Mötesplatsen för mat, dryck, vin och livsnjutning. Här kan du som kunniga matlagare/vinsmakare eller nybörjare få vägledning samt inspiration till vardag och fest.

Foodfolder.se är ett recept- och bloggforum där våra bloggare och krönikörer inspirerar, utbildar och rapporterar om trender, nyheter och traditioner inom mat- och vinvärlden.


Dessert- och bakbloggen HOMEMADE STOCKHOLM skrivs av Cecilia Hansson som bor i Stockholm och jobbar som layoutchef på Damernas Värld.


Cecilia har alltid haft en stor passion för bakning av söta bakverk och intresset för raw-bakverk växer. Bloggen blev till när bilder och favoritrecept skulle samlas på ett och samma ställe.


Mat och bakning är ren glädje - Mattidningar, kokböcker, matsajter och Pinterest är ett stort intresse! säger Cecilia.


 


STOCKHOLM TEA HOUSE skrivs av Cattis Legelius som bor med sin familj i Täby utanför Stockholm. Cattis började sin matbana under gymnasietiden med praktik på KB och Grands Franska veranda och har under många år arbetat inom filmindustrin.


I och med bloggandet förenar hon sina intressen för mat, styling och fotografering. Går igång på vackra dukningar och njuter gärna av god mat i goda vänners lag. Cattis är alltid glad :)


 


GASTROVIN skrivs av sommelieren och kocken Kent Johansson är som även driver Dinnerathome.se. Kent bor utanför Stockholm i Landsfjärden med sin sambo. Han har tidigare bakgrund från Gondolen, Operakällaren och Esperanto.


Bloggen följer trender och Kent förklarar dem och hur han ser på dem med egna ord! Skriver om det enklaste till de allra exklusivaste och mer ”avancerade”!


Det viktigaste med gastronomin är gemenskapen och glädjen över vad som skapas och njuts av!


 


SARAS STUDENTMAT skrivs av landskapsarkitekt studenten Sara Wångmar som bor i Lund och har sina rötter i Uppsala.


Sara vill visa att billigt är gott, enkelt kan vara lyxigt och att resturang är fest. Samt att det går att göra pannkaka på allt.


 


ROSTAD MANDEL OCH RUCCOLA skrivs av omvärldsanalytiker Pia Wall som lagar och fotograferar mat samt inspireras av andras matbilder.


Pia bor i Malmö och jobbar på E.ON med bl a trendspaningar.


Bloggen handlar om god mat med det där lilla extra, en spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker!


 


2 METER VIN skrivs av sommelierstudenten Mark Öberg som bor i Högdalen utanför Stockholm. Han är tjänstledig från sin tjänst på Systembolaget och har ett stort intresse för mat och vin i kombination. Mark är enormt skicklig på doft, smaker och kombinationer.


En gourmé från början!


 


SUPERMAMA, Yasmin Thonestad bor utanför Stockholm i Djursholm med sin familj. Yasmin är en matintresserad småbarnsmamma som helst äter nyttigt och ekologiskt.


Ledord i vardagen är - ät det du önskar men var alltid uppmärksam på vad du stoppar i dig. Vi har bara en hälsa och ett liv, för att vi ska kunna njuta av detta länge så handlar det om att ha balans.  


 


THE COCKTAIL SCOUT, din vän bakom bardisken som gör att du kommer känna dig hemma i barvärlden. Vi vill visa dig hur den fantastiska barscenen ser ut med allt ifrån tips på barer och drinkar, till saker du kan använda dig utav i hemmet för att få till den där perfekta cocktailen.


Vi som står bakom Cocktail Scout är engagerade bartenders som arbetar tillsammans med Cask & Company dagtid, och nattetid blandar drinkar i några av Sveriges toppbarer.


#cocktailscout


 


FOODFOLDER,  skriver jag Terese Cedergren, startade bloggen som nu byter kostym och växer till en mötesplats med nio bloggare som alla delar samma passion som mig för mat, dryck, vin och livsnjutning.


Jag har en bakgrund inom PR & marknadsföring internationellt. Bestämde mig för 1,5 år sedan att satsa på sin magkänsla och påbörjade då resan till denna mötesplats.


Mat och dryck är livsnjutning och jag vill inspirera Foodfolders läsare till en mer lustfylld vardag.


Har du frågor eller synpunkter så kontakta mig på terese@foodfolder.se alt. 070-4328891. 


Detta är starten på en mer njutfull vardag ;)