Foodfolder

Dujardin Poiré de Normandie

Föregående Nästa
foodfolder-dujardin-poire-de-normandie-1.jpeg
Sugen på dryckesalternativ med lägre alkoholhalt? Då kan jag varmt rekommendera denna fransk päron cider med ensaft 3% alkohol. Dujardin Poiré de Normandie är fruktig med en pigg syra och tydlig inslag av päron, röda äpplen, apelsin och kryddor. Gifter sig perfekt med de asiatiska köket och självklart till en fransk crêpe eller vitmögelostar.

Beskrivning:

Hitta eller beställ cidern här


PASSAR TILL


Asiatiska rätter med pigg syra och lätt hetta som tex. Asiatisk Laxsallad eller BiffsalladAnnars passar Dujardin Poiré de Normandie till rätter så som halstrad fisk, kycklingcrêpes eller till vitmögelostar.


 


Asiatisk Biffsallad


 


Tillverkning


I norra Frankrike odlar man ciderpäron som är mindre i storlek och har en mer intensiv smak än vanliga päron. Man mustar sedan dem och låter dem jäsa naturligt (utan tillsatt jäst) till päroncider som i Frankrike kallas poiré (och i England perry).


Dujardin grundandes 1926 i Cahagnes i departementet Calvados i Normandie av Ernest Dujardin. De har i dag 150 hektar odlingar med många olika sorters ciderpäron. Päronen plockas från marken och mustas samma dag. De får sedan jäsa på ståltank i 4-6 veckor. Man använder en blandning av ciderpäronsorter men främst sorten plant de blanc.