Beskrivning:
Hitta eller beställ cidern här
PASSAR TILL
Asiatiska rätter med pigg syra och lätt hetta som tex. Asiatisk Laxsallad eller Biffsallad. Annars passar Dujardin Poiré de Normandie till rätter så som halstrad fisk, kyckling, crêpes eller till vitmögelostar.
Asiatisk Biffsallad
Tillverkning
I norra Frankrike odlar man ciderpäron som är mindre i storlek och har en mer intensiv smak än vanliga päron. Man mustar sedan dem och låter dem jäsa naturligt (utan tillsatt jäst) till päroncider som i Frankrike kallas poiré (och i England perry).
Dujardin grundandes 1926 i Cahagnes i departementet Calvados i Normandie av Ernest Dujardin. De har i dag 150 hektar odlingar med många olika sorters ciderpäron. Päronen plockas från marken och mustas samma dag. De får sedan jäsa på ståltank i 4-6 veckor. Man använder en blandning av ciderpäronsorter men främst sorten plant de blanc.