Foodfolder

Deutz Brut Vintage 2014

Föregående Nästa
foodfolder-deutz-brut-vintage-2014-1.jpeg
Ung och fräsch med en trivsam syra, tydliga inslag av mogna äpplen, aprikos, grillad citrus, mineral, nougat och brioche. Deutz Brut Vintage 2014 är god att dricka nu men kommer bli än bättre om du låter den ligga. Ett trevligt tips är att servera våra "Fläsk & löksås" mingelbites som du hittar receptet till i inlägget.

Beskrivning:

Hitta och beställ champagnen här


Druvsammansättning - 60% Pinot Noir, 30% Chardonnay & 10% Pinot Meunier


Servera med 

Tips

Champagne Deutz har funnits sedan 1838 då företaget grundades av William Deutz, som ursprungligen hade rötter i Tyskland.

Huset är beläget i vackra Aÿ, en av de 17 Grand Cru-byarna i hjärtat av Champagne. De har en årlig produktion av två miljoner buteljer, varav cirka 60% av dessa säljs i Frankrike.

Deutz arbetar hantverksmässigt, med stor fokus på hela processen från druva till flaska. De egna druvodlingarna täcker nästan hälften av behoven och resterande mängd köper de in av 22 långtidskontrakterade vinbönder. Dessa relationer vårdar Deutz ömt och de ser odlarna som en del av familjen.

Deutz champagner är genomgående mycket eleganta, där de har lagrats optimalt för att balansera den fina och fräscha fruktkoncentration, med den krämig mousse.