
Vi har listat fem olika viner som gör sig riktigt bra tillsammans med midsommarmaten. Traditionellt sätt så är det öl och snaps som gäller men vill dela med mig av våra vin favoriter med passande recepttips. Om snapsen åker fram så vill vi tipsa om ett par trevliga cocktails att blanda med den.
ALKOHOLFRITT
Lazy Estate Sparkling Tea Lemongrass | Fruktig med trivsam lätt sötma, inslag av citrongräs, mynta, äpple och persika. Ett ypperligt val till buffen | Nr 1988 | Här hittar du drycken >>
ROSÉ
Brancaia Rosé Casa Brancaia | Blir alltid lika glad när jag provar Barbara Widmer urgoda rosé från Toscana. Frisk och bärig med inslag av rabarber, blodgrapefrukt, röda vinbär, hallon och färska örter. | Nr 95006 | Här hittar du rosén >>
VITT
Soalheiro | Alvarinho | Otroligt fruktigt med inslag av passionsfrukt, vit persika, galiamelon örter och citrus. En Alvarinho från norra Portugal, som fungerar utmärkt till den krämigare inslagen på midsommarbordet. | Nr 74935 | Här hittar du de vita >>
RÖTT
Ringbolt | Cabernet Sauvignon | Lättsam Cab från Margaret River i Australien. Fruktig smak med rostad karaktär, inslag av svarta vinbär, plommon, mörk choklad, ceder, kaffe, tobak och eukalyptus, toppen till grillkvällen! | Nr 6278 | Här hittar du de röda >>
SÖTT
Kloster Eberbach | Riesling Spätlese | Semisöt och fräsch med intensiv frukt sötma, inslag av citrus, torkad aprikos, honung och rooibos te. Passar utmärkt till färska jordgubbar, tårtan eller tillsammans med en mascarponevisp. | Nr 6257 | Här hittar du rieslingen >>
Snaps och akvavit gör sig otroligt bra i cocktails med sin kryddiga och intensiva smak, låt oss tipsa om några somriga cocktails. I säsong med smak av rabarber. Eller med grapefrukt och vad sägs om smaker av apelsin och rosmarin i din cocktail.
Läs även