Crudo betyder rå på italienska och det är ett bra sätt att lyfta fram råvaran. I detta recept har jag använt pilgrimsmusslor med alla typer av fiskar eller skaldjur som kan ätas råa. Testa dig fram!
Ingredienser
- 6 st pilgrimsmusslor
- 1 st grapefrukt
- 0,5 st citron
- 2 msk fisksås
- 2 msk chiliolja (alt sesamolja)
- 4 blad Rosa radicchio alt endivesallad
- 1 tsk korianderfrö
- 12 själk(ar) färsk koriander
- 2 tsk rostade sesamfrön
Gör så här:
När det kommer till tillbehör kan man du vara kreativ. Pröva olika örter, olika syrliga frukter, chili, citrussorter som lime, citron, apelsin, grapefrukt eller yuzu.
Här har jag filéat grapefrukt till serveringen.
Pilgrimsmusslorna har jag skivat tunt och toppas med såsen.
CRUDOSÅS
Blanda ihop grapefruktjuice, citronsaft och fisksås.
(Annan variant på sås till crudo är - färsk chili, ströströsocker, fisksås och pressad citron.)
Rensa pilgrimsmusslorna och skär dem tunt.
Placera ut de tunt skivade pilgrimsmusslorna på en tallrik och häll över såsen. Placera ut salladsbladen och färsk koriander. Ringla över olja och toppa med rostade sesamfrön och mortlade korianderfrön.
Gott till