Pilgrimsmussla i mangosås är en enkel men väldigt lyxig rätt som kan lagas året om! Men i september då både skaldjur och mango är i säsong är de extra lyxigt så båda råvarorna går att få färska. Crudo och detta recept fungerar med alla fiskar och skaldjur som kan ätas råa.
Ingredienser
- 400 g pilgrimsmusslor
- Sås:
- 250 g färsk eller fryst mango
- 2 st lime
- 2 krm salt
- Tillbehör:
- krasse
- 1 kruka(or) färsk koriander
- 4 kvist/ar mynta
Gör så här:
Crudo betyder rå på italienska och det är ett bra sätt att lyfta fram råvaran.
Detta recept funkar med alla typer av fiskar eller skaldjur som kan ätas råa. Testa dig fram!
När det kommer till tillbehör kan man du vara kreativ. Pröva olika örter, olika syrliga frukter, chili, citrussorter som lime, citron, apelsin, grapefrukt eller yuzu.
CRUDOSÅS
Mixa samman mango och limesaft från till en slät sås. Smaka av med lite salt.
Annan variant på sås till crudo är - färsk chili, ströströsocker, fisksås och pressad citron.
Rensa pilgrimsmusslorna och skär dem tunt.
Häll upp såsen på en tallrik och planera ut pilgrimsmusslorna eller den fisk/skaldjur du valt. Dekorera med örter och ätbara blommor och njut!