Foodfolder

Creamed corn

Föregående Nästa
506040BC-4A67-4D55-B3AF-9346DDE85A46.jpeg
Ett perfekt tillbehör året om! Passar som grilltillbehör, till tacomiddagen eller som en riktigt god dipp innan middagen. När majsen är i säsong använd färsk och resten av året fryst eller på burk.

Ingredienser

  • 4 dl majs
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 2 krm majsena
  • 1 tsk lökpulver
  • 150 g parmesan

Gör så här:

Smält smöret tillsammans med majsen, häll på grädden och låt koka ett par minuter.


Rör om med en slev och krossa några av majskornen för att få en sötare och krämigare smak.


Blanda maisena med lite vatten och häll långsamt på medans du rör.


Smaka av med lökpulver och salt.


Riv parmesan eller annan valfri hårdost.


Ta av majsröran från spisen och rör ner osten. Den ska inte koka då kan den bli grynig.


Valfritt -> Toppa med lite finhackad gräslök, pigments eller koriander.