Terese Cedergren

Cold Brew - kallpressat kaffe

Föregående Nästa
foodfolder-cold-brew.JPG
Älskar du kaffe så är cold brew lösningen på en kopp kaffe i sommar värmen! När man pressar kaffe kallt så blir det väldigt lent i smaken och utan den beska tonen som kaffet lätt blir om du hettar upp det och sedan kyler de.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 1 dl grovmalet kaffe
  • 8 dl vatten

Beskrivning:

Häll grovmalet kaffe i en "pressokanna" eller en stor glasburk med lock.


1 del kaffepulver blandas med 8 delar kallt vatten. 


Rör om, stäng locket och ställ i kylen.


Låt stå mellan 12 och 16 timmar. Rör gärna om ytterligare någon gång.


Filtrera kaffet gärna genom ett kaffefilter över i en kanna.


Kaffet kan förvaras i kyl cirka en vecka.



Tänk på att använda riktigt grovmalet kaffe.


 


Servera skakad med mjölk över is eller gör en cocktailkanna;

Tips

Fyll ett glas med is och häll på cold brew, toppa med tonic och pressa en klyfta citron över - såå gott!