
Älskar du kaffe så är cold brew lösningen på en kopp kaffe i sommar värmen! När man pressar kaffe kallt så blir det väldigt lent i smaken och utan den beska tonen som kaffet lätt blir om du hettar upp det och sedan kyler de.
Ingredienser
- Övrigt:
- 1 dl grovmalet kaffe
- 8 dl vatten
Beskrivning:
Häll grovmalet kaffe i en "pressokanna" eller en stor glasburk med lock.
1 del kaffepulver blandas med 8 delar kallt vatten.
Rör om, stäng locket och ställ i kylen.
Låt stå mellan 12 och 16 timmar. Rör gärna om ytterligare någon gång.
Filtrera kaffet gärna genom ett kaffefilter över i en kanna.
Kaffet kan förvaras i kyl cirka en vecka.
Tänk på att använda riktigt grovmalet kaffe.
Servera skakad med mjölk över is eller gör en cocktailkanna;
Tips
Fyll ett glas med is och häll på cold brew, toppa med tonic och pressa en klyfta citron över - såå gott!