Ingredienser
- 4 st chorizo korv
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 st rödlök
- 1 msk paprika pulver (starkt)
- 1 tsk kummin frön
- 1 st paprika
- 1 burk(ar) konserverade körsbärstomater
- 1 tsk japansk soya
- 1 burk(ar) kikärtor
- 1 st citron (juice)
- salt och peppar
- 1 knippe hackad färsk bladpersilja
- krutonger till servering
Gör så här:
Ta bort skinnet på chorizon och bryt dem i munsbitar.
Bryn korven snabbt i rapsolja tillsammans med skivad vitlök (ca 2 min). Bitarna ska inte bli torra utan ge ifrån sig smak till tomatsåsen.Lyft sedan ur korven och vitlöken.
Stek snabbt grovt hackad rödlök, paprika och häll sedan över tomaterna och sojan, låt koka samman i ca 10 min.
Häll där efter i citronsaft, kryddor och vatten om det behövs.
Skölj av kikärtorna och häll ned dem och korven med vitlöken i grytan och låt stå och puttra 5 min till strö sedan hackad bladpersilja över. Servera med rostat surdegsbröd.
Servera med
Tips
För vegetariskt alternativ byt ut korven mot quorn och för stek den tillsammans med löken, paprikapulvret och kummin för att ge en hetare smak, addera gärna lite färsk chili.