Otroligt god och smakrik gryta på chorizo och kikärtor. God även som vegetarisk.
Ingredienser
- 4 st chorizo korv
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 st rödlök
- 1 msk paprika pulver (starkt)
- 1 tsk kummin frön
- 1 st paprika
- 1 burk(ar) konserverade körsbärstomater
- 1 tsk japansk soya
- 1 burk(ar) kikärtor
- 1 st citron (juice)
- salt och peppar
- 1 knippe hackad färsk bladpersilja
- krutonger till servering
Gör så här:
- Ta bort skinnet på chorizon och bryt dem i munsbitar.
- Bryn korven snabbt i rapsolja tillsammans med skivad vitlök (ca 2 min). Bitarna ska inte bli torra utan ge ifrån sig smak till tomatsåsen.Lyft sedan ur korven och vitlöken.
- Stek snabbt grovt hackad rödlök, paprika och häll sedan över tomaterna och sojan, låt koka samman i ca 10 min.
- Häll där efter i citronsaft, kryddor och vatten om det behövs.
- Skölj av kikärtorna och häll ned dem och korven med vitlöken i grytan och låt stå och puttra 5 min till strö sedan hackad bladpersilja över. Servera med rostat surdegsbröd.
Gott tillsammans med;
Tips
För vegetariskt alternativ byt ut korven mot quorn och för stek den tillsammans med löken, paprikapulvret och kummin för att ge en hetare smak, addera gärna lite färsk chili.