Härligt frasiga vegan och glutenfria choklad våfflor serverade med lönnsirap och färska bär. Svårt att motstå!
Ingredienser
- 2,25 dl kokosmjölk
- 1 tsk äppelcider vinäger
- 3 dl glutenfritt mjöl
- 2,25 dl kakao
- 0,75 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 st banan
- 0,6 dl smält kokosolja
- 1 dl glutenfri öl
- Topping:
- lönnsirap
- färska bär
- florsocker
Gör så här:
Blanda kokosmjölk och vinäger i en skål.
Vispa samman mjöl, kakao, socker, bakpulver och salt i en bunke.
Mosa bananen och vispa ner den i mjölblandningen tillsammans med den smälta kokosoljan, ölen och kokosmjölken med vinäger. Vispa smeten till den är slät.
Värm våffeljärnet.
Häll ned smet i våffeljärnet och tillaga våfflan tills dem är gyllene och frasig.
Pudra våfflorna med florsocker och servera med lönnsirap eller ingefärssocker och färska bär!
Testa även;
Tips
Receptet är inspirerat av bloggaren Heather Christo som även tagit bilderna.