
God och enkel chokladmousse helt fri från mejeriprodukter.
Ingredienser
- 2 dl kokosmjölk
- 1 st äggula
- 60 g mörkchoklad (minst 70% kakaohalt)
- 2 nypa(or) vaniljpulver
- 2 msk honung
- 1 msk kakao
- Topping:
- 1 dl blandade nötter
- 1 msk honung
Gör så här:
Sjud långsamt upp kokosmjölk med äggulor, vispa hela tiden. Låt sjuda i 10 minuter.
Bryt sedan ned chokladen och lägg ner vaniljpulvret i kokosmjölken och vispa samman.
Vispa sedan ned honung, kakao efter smak.
Häll sedan smeten i glas el koppar.
Låt svalna kallt i minst två timmar före servering.
Rosta nötterna tillsammans med honung, låt svalna och hacka dem sedan.
Strö nötterna precis innan servering över moussen.
Baka även;
Tips
För en "vuxnare stil" så är de gott att ha i en skvätt rom.
Vid nötallergi byt ut nötterna mot tex granatäpple eller bär.