Foodfolder

Chokladmousse med rostade nötter

Föregående Nästa
image.jpeg (207)
God och enkel chokladmousse helt fri från mejeriprodukter.

Ingredienser

  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 st äggula
  • 60 g mörkchoklad (minst 70% kakaohalt)
  • 2 nypa(or) vaniljpulver
  • 2 msk honung
  • 1 msk kakao
  • Topping:
  • 1 dl blandade nötter
  • 1 msk honung

Gör så här:

Sjud långsamt upp kokosmjölk med äggulor, vispa hela tiden. Låt sjuda i 10 minuter.


Bryt sedan ned chokladen och lägg ner vaniljpulvret i kokosmjölken och vispa samman.


Vispa sedan ned honung, kakao efter smak.


Häll sedan smeten i glas el koppar.


Låt svalna kallt i minst två timmar före servering.


Rosta nötterna tillsammans med honung, låt svalna och hacka dem sedan.


Strö nötterna precis innan servering över moussen. 


Baka även;

Tips

För en "vuxnare stil" så är de gott att ha i en skvätt rom. 

Vid nötallergi byt ut nötterna mot tex granatäpple eller bär.