Foodfolder

Château Pech-Latt

Föregående Nästa
foodfolder-Chateau-Pech-Latt.JPG
Torr och rikligt fruktig med inslag av blåbär, björnbär, viol, oliver och lagerblad. Château Pech-Latt passar till charkuterier, kryddiga rätter av lamm eller nötkött alt. feta pastarätter. Om rätterna har en viss sälta eller har feta tillbehör gör vinet sig som bäst. Då det har en relativt hög syra som behövs rundas av så att frukten framträder mer.

Beskrivning:

Hitta vinet här!


Land: Frankrike, Languedoc-Roussillon, Corbières


Druvor: 60% Carignan, 20% Grenache Noir, 15% Syrah, 5% Mourvèdre. En typisk sydfransk mix av druvor


Årgång: 2015


Serveras vid 16-18°C 


Munkarna vid klostret i Lagrasse var de första att plantera vinrankor på Château Pech-Latt som är en av de vackraste platserna i området Corbières. Idag täcker domänen 800 hektar varav 300 hektar är planterad vingård. Philippe Mathias står vid rodret över gården som ägs av Laurent Max, tidigare verksam i Bourgogne. Chateau Pech Latt jobbar helt organiskt och är ekologiskt certifierade.


Ett av de mest kända distrikten i Languedoc-Roussillon är Corbières, som ligger i departementet Aude och som fick sin status som appellation år 1986. Från ungefär 14 000 hektar domineras produktionen till 90 procent av röda viner av druvorna Syrah, Mourvèdre och Carignan. Då nederbörden är låg, vanligen omkring 400-500 millimeter per år, får vinerna en god koncentration. Andra högklassiga appellationer i regionen är Fitou, Minervois och St-Chinian.


Lyssna på vår podcast om vin till grillade rätter Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes


Passar till