Ingredienser
- 0,5 st rotselleri
- 2 msk rapsolja
- salt
- peppar
- 1 msk kokta kikärtor
- Kräm:
- 250 g skogschampinjoner
- 1 st gul lök
- 1 klyfta(or) vitlök
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 st citron
- 1 tsk tryffelolja (valfritt)
- 1 tsk salt
- Topping:
- 2 msk cashewnötter
- 1 paket krasse
Gör så här:
Rotselleri
Skala och skär rotsellerin i ca 1 cm tjocka skivor och dela varje skiva på fyra.
Häll rapsolja över bitarna och salta & peppra.
Sätt ugnen på 150˚C.
Lägg selleriskivorna på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 45 min - 1 timme.
Champinjonkräm
Ansa och grovhacka svampen.
Stek den med lök och vitlök i rapsolja tills det är mjukt. Blanda i citronjuice.
Skölj kikärtorna och häll ned dem med svampen och löken och mixa till en slät kräm.
Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
Häll upp krämen i en spritspåse alt. en vanlig fryspåse.
Topping
Rosta nötterna i en torr stekpanna och grovhacka dem.
Spritsa på champinjonkrämen på rotselleribitarna och strö nötter över dem och toppa med pepprig krasse.
Servera med Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut Cuvée ett friskt och fruktigt mousserande vin med inslag av citrus, äpple, rostade nötter & bröd. För ett alkoholfritt alternativ så prova UnVined Sparkling.
Middagstips!
Testa även vårt Ankbröst med rotselleri- och svamppure och blåbärssås & avsluta middagen med en Chokladmousse med björnbärskompott