Foodfolder

Chaga - hälsosvamp att göra te på

Föregående Nästa
foodfolder_chaga_sprangticka.jpeg
Te kokt på hälsosvampen Chaga eller Sprängticka har en lätt smak av skog och vanilj. Här är receptet på hur du enkelt kokar ditt eget chaga-te och smaksätter de. Chaga svampen i sig har en lätt ton av vanilj och skog. Själv smaksätter jag mitt te med kanel, stött kardemumma, svartpeppar, ingefära och agave sirap eller honung och en skvätt havremjölk.

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 0,6 dl barista havremjölk (valfritt)
  • Övrigt:
  • 12 g chaga svamp/Sprängticka
  • 1 l vatten

Beskrivning:

1 bit chaga ca 4x4 cm/12 g.


Koka upp vattnet med svampen i en kastrull, låt sjuda i 30 min eller mer. 


Sila av och låt biten/arna torka.


Chaga biten går att använda 6-12 gånger, ju fler gånger du kokat svampbiten desto längre behöver du koka varje gång. Använd den så länge den avger färg. Första gången blir det svart som kaffe. 


Teet kan drickas både kallt eller varmt.


Chaga chai


Själv smaksätter jag gärna mitt chaga-te med kanel, stött kardemumma, svartpeppar, ingefära och agave sirap/honung och en skvätt havremjölk. Variera gärna själv med smaker du gillar. 


Chaga choklad


1,5 dl färdigbryggd chaga


1 msk kakao


1 tsk kokosolja 


1,5 dl barista havremjölk


sötning efter smak, tex honung/agave


Perfekt antioxidant boost att hälla upp på termos till hösten/vintern eller att göra en "is-chai" på till sommaren.


>> Följ mig på Insta!>>


Vill du köpa chaga kontakta mig på min mail terese@foodfolder.se


Pris 50 kr per 10 g.