Ingredienser
- Tillbehör:
- 0,6 dl barista havremjölk (valfritt)
- Övrigt:
- 12 g chaga svamp/Sprängticka
- 1 l vatten
Beskrivning:
1 bit chaga ca 4x4 cm/12 g.
Koka upp vattnet med svampen i en kastrull, låt sjuda i 30 min eller mer.
Sila av och låt biten/arna torka.
Chaga biten går att använda 6-12 gånger, ju fler gånger du kokat svampbiten desto längre behöver du koka varje gång. Använd den så länge den avger färg. Första gången blir det svart som kaffe.
Teet kan drickas både kallt eller varmt.
Chaga chai
Själv smaksätter jag gärna mitt chaga-te med kanel, stött kardemumma, svartpeppar, ingefära och agave sirap/honung och en skvätt havremjölk. Variera gärna själv med smaker du gillar.
Chaga choklad
1,5 dl färdigbryggd chaga
1 msk kakao
1 tsk kokosolja
1,5 dl barista havremjölk
sötning efter smak, tex honung/agave
Perfekt antioxidant boost att hälla upp på termos till hösten/vintern eller att göra en "is-chai" på till sommaren.
Vill du köpa chaga kontakta mig på min mail terese@foodfolder.se.
Pris 50 kr per 10 g.