Terese Cedergren

Ceviche

Föregående Nästa
cheviche
Ceviche är en härlig rätt av färsk fisk marinerad i citron och örter. Så länge du har färsk fisk är det en absolut dröm och glädje att göra och äta ;) Så välj råvaror i din butik som är pinfärska för ett gott resultat.

Ingredienser

  • 400 g Tonfisk/Torsk/Marulk/Pilgrimsmussla (blanda fisk efter vad som är färskt i butiken)
  • 1 st gul alt. röd paprika
  • 2 st vårlök
  • 1 nypa fingersalt
  • 3 st citroner (saften)
  • 1 st ät mogen avokado
  • 1 st mango
  • 1,5 st färsk röd chili
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 dl hackad fänkål
  • 2 nypa nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 skiva rågbröd
  • 1 knippe krasse

Gör så här:

Dela och skiva chilin - utan att kärna ur den. Blanda med grovhackad koriander, mynta, lök, fänkål, olivolja, citronjuice. 


Smaka av med salt och peppar.


Skär alt klipp fisken i 1 cm kuber.


Blanda och rör om marinaden och fisken i en skål. Det är viktigt att du inte lämnar fisken i marinaden för länge - syrorna i citrusjuicen tillagar nämligen fisken. Det räcker med 10-20 min i kylen.


Skär mango och avokado i kuber.


Knaper stek en rågbröd och hacka den.


Blanda samman allt när fisken har marinerats klart, toppa med det knaperstekta rågbrödet.


Klipp krasse och strö över cevichen.

Ringla över en god olivolja och strö över nymalen svartpeppar och njut.

Tips

Välj fisk som finns för säsongen och tänk på att den är hållbart fiskad