Terese Cedergren

Cassiopea Rosato

Föregående Nästa
foodfolder-cassiopea-rosato.JPG
Torr, frisk och smakrik rosé med inslag av hallon, persika, granatäpple, grapefrukt, örter och sälta. Passar perfekt till mat allt från kryddstarkt till fisk- och kycklingrätter.

Beskrivning:

Land: Italien, Toscana, Bolgheri


Årgång: 2016


Druvblend: 70% Cabernet Franc, 30% Merlot


Serveras kyld, ca 8-10°C


Hitta vinet här!


Tillverkning


Vingårdarna ligger i Bolgheri, Toscana, på den italienska västkusten. Vingården Le Sondraie ligger i västlig lutning 5 km från havet där svala vindar kyler ner vingårdarna. Jordmån består av sand, grus och lera. Druvorna handskördas i slutet på september och selekteras för hand för att därefter pressas i hela klasar. Jäsningen sker i ståltankar i ca 20 dagar.


Gott till;