Foodfolder

Carpaccio på zucchini

Föregående Nästa
366E3073-2B11-487C-9807-1D38760CD513.jpeg
En carpaccio behöver inte bestå av kött utan gör sig utmärkt som vegetarisk! När säsongen bjuder på zucchini så gör carpaccio på den👌🏽

Ingredienser

  • 1 st Zucchini
  • 0,5 st Citron
  • 1,5 msk Olivolja
  • 50 g Parmesan
  • 3 nypa(or) Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 10 st Hasselnötter

Gör så här:

Hyvla zucchinin tunt på längden i supertunna skivor med en mandolin, osthyvel eller en potatisskalare.


Lägg ett lager med zucchiniskivor på ett uppläggningsfat.


Blanda samman citronsaft- och zest, olivolja, salt och peppar. Häll dressingen över zucchinin.


Låt dra i ca 30 min.


Rosta nötterna i en torr stekpanna. Ta bort från stekpannan när det börjar få färg. Strö över nötter och riv parmesan över carpaccion.