En carpaccio behöver inte bestå av kött utan gör sig utmärkt som vegetarisk! När säsongen bjuder på zucchini så gör carpaccio på den👌🏽
Ingredienser
- 1 st Zucchini
- 0,5 st Citron
- 1,5 msk Olivolja
- 50 g Parmesan
- 3 nypa(or) Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 10 st Hasselnötter
Gör så här:
Hyvla zucchinin tunt på längden i supertunna skivor med en mandolin, osthyvel eller en potatisskalare.
Lägg ett lager med zucchiniskivor på ett uppläggningsfat.
Blanda samman citronsaft- och zest, olivolja, salt och peppar. Häll dressingen över zucchinin.
Låt dra i ca 30 min.
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Ta bort från stekpannan när det börjar få färg. Strö över nötter och riv parmesan över carpaccion.