En härligt smakrik sill-lag som vi här har gjort med aubergine för en vegansk "sill", receptet blir lika bra om du använder vanlig Inläggningssill också. Låt Österlen inspirera dig :)
Ingredienser
- 400 g inlagd aubergine alt. Inläggningssill
- 1 tsk salt
- 2,5 dl strösocker
- 30 st vitpepparkorn
- 30 st Kryddpepparkorn
- 1 st Citron
- 1 st Lagerblad
- 1 dl Färsk finhackad dill
- 1 st Gul lök
- 1 st Rödlök
- 0,5 dl Ättikssprit 12%
Gör så här:
Recept på inlagd aubergine hittar du här!
Häll av spadet på sillfiléerna alt. auberginen. Skär i bitar.
Mortla pepparn, riv zest från citronen och blanda med salt, socker och kryddor.
Finhacka löken och dill, varva kryddblandning, aubergine alt. sill, dill och lök.
Häll över ättiksprit.
Låt stå i kyl minst 3 dygn.
Prova även