Här kommer ett klassiskt köttbulle recept i vegetarisk tappning för såväl högtider som vardag från min kära vän Bittan på Mallorca.
Ingredienser
- 2 dl mandlar
- 2 dl svarta bönor
- 2 dl ströbröd
- 0,5 dl grädde
- 1 st gul lök
- 2 st ägg
- 1 msk soja
- 2 msk dijon senap
- 1 tsk kryddpeppar
- salt
- 50 g smör
- 1 msk olja
Gör så här:
Mixa nötterna och löken i en mixer. Mosa bönorna med en gaffel i en bunke.
Blanda ströbröd, salt och peppar med grädden och låt stå i 10 min.
Tillsätt resterande ingredienser i bunken och rör runt ordentligt. Låt vila i ytterligare 10 minuter.
Rulla sedan bönbullarna och stek dem gyllene i smör och olja!
Läs mer om Bittans mat här och boka henne som kock till ditt brölopp eller semester på Mallorca >>