Foodfolder

Blinier med caviar och klassiska tillbehör

Föregående Nästa
9CBF6B89-8F87-43FF-BBD9-9FB5240A0BF8.jpeg
Testade Quality caviars produkter. Gjorde en klassisk förrätt med blinier, små pannkakor med bovetemjöl. Toppade med caviar, smetana, dill och rödlök. I glaset serverades såklart Champagne. En mycket lyxig förrätt.

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 10 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • Topping:
  • 0,5 st rödlök
  • 1 kruka(or) dill
  • 0,5 st citron
  • 1 burk(ar) smetana eller crème fraiche
  • 50 g caviar

Gör så här:

BLINIER


Smula jästen i en liten bunke. Värm mjölken så att den blir fingervarm och häll den sedan över jästen. Rör om.


Blanda vetemjöl, bovetemjöl och salt i en annan bunke. Vispa sedan ner vätskan i mjölblandningen.


Smält smöret. Separera äggula och äggvita. Vispa ner äggulan och smöret i smeten, men spara äggvitan.


Täck bunken med en handduk och låt den stå i rumstemperatur en timme. Strax före tillagning, vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i smeten.


Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut lite av smeten runt om i pannan med hjälp av en tesked.


>> Om tiden tryter så går det att köpa färdiga frysta blinier, tex från Fiskeriet.


TILLBEHÖR


Finhacka rödlöken pressa citron över, låt dra i 10 minuter.


Hacka eller knipsa dill.


Montera blinier genom att lägga ut tre stycken på varje förrätts tallrik. Klicka ut caviar, crème fraiche/smetana och lägg på lök och en kvist dill eller krasse.



Färdiga frysta blinier från Fiskeriet, smetana från Arla och caviar från Quality caviar odlad på Madagaskar. Champagne från Charles Heidsieck.