
Sukrin är den enda naturliga sockerersättningen som är fri från kalorier framställd från Stevia plantan, det är perfekt för diabetiker. Studier visar att Sukrin inte påverkar blodsockret – eller insulinnivåer i kroppen. Genom att kombinera Sukrin med mandelmjöl kan du uppnå ännu lägre blodsockerbelastning på de man bakar. Så testade att baka glutenfria saffran biscottis.
Ingredienser
- 100 g sötmandel grovt hackad
- 100 g smör
- 1 dl suktin alt. strösocker
- 1 st ägg
- 4 dl mandelmjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 st lavendel (torkade)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Hacka mandeln.
Vispa de rumsvarma smöret och strösocket vitt och poröst. Tillsätt ägget och lavendel.
Blanda mandelmjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål, och blanda sedan i lavendel och mandel.
Arbeta in mjölblandningen i smeten.
Dela degen i 2-3 delar och rulla dem till längder. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna med handen.
Grädda biscottilängden mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och skär längden i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
Lägg biscottiskivorna bredvid varandra på plåten i ugnen i minst 30 min. Låt biscotti-skorporna svalna på plåten och förvara dem därefter torrt i burk.
Tips
Perfekt "gå bort" gåva!