Foodfolder

Bilogía

Föregående Nästa
foodfolder-Bilogia-Casa-Los-Frailes-1.JPG
Bärig och kryddigt rödvin från Casa Los Frailes med inslag av saftiga skogsbär och hallon, de kryddiga inslagen domineras av lagerblad, söt lakrits och nykrossad peppar. Ett mycket prisvärt och dessutom ekologiskt vin som passar perfekt till grillade rätter.

Beskrivning:

Land: Spanien, Valencia


Årgång: 2015


Producent: Casa Los Frailes


Druvblend: Monastrell 40%, Garnacha 40%, Syrah 20%


Hitta vinet här!


PASSAR TILL


Smakrika och rustika rätter, gärna grillade innehållandes fläsk-, lamm- eller nötkött.


TILLVERKNING


Casa Los Frailes grundades 1771 av familjen Velazquez och är fortfarande familjeägt och drivs av bror och syster Velazquez.


Egendomen ligger i sydvästra Valencia i det fantastiskt vackra området Els Alforins med 130 hektar vingårdar och ett stort modernt vineri. Vingårdarna ligger på 700 meters höjt med ett Medelhavs och Kontinentalt klimat. Vingårdarna domineras av druvan Monastrell som ligger Los Frailes varmt om hjärtat men även Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Garnacha, Shiraz m.fl. odlas. Snittåldern på vinrankorna är 25 år och dom äldsta Monastrell rankorna är över 80 år gamla.


2002 spm en av dom första producenterna i Spanien började Los Frailes producera ekologiska viner. Enligt Los Frailes respekterar man inte bara jorden när man producerar ekologiskt utan vinerna blir bättre och nyttigare att njuta av med mycket mer antioxidanter.  Gott till;