Mitt personliga favorit champagnehus är helt kart Billecart-Salmon.
De ligger inte i en Grand Cru by, men anses att minst hålla Grand Cru kvalitet. Med jämn kvalitet och en personlig stil av elegans och finess är det en ett champagnehus att lägga på minnet!
Billecart-Salmon var tidigt pionjärer när det gäller kylstabilisering. Sedan 1955 har Billecart-Salmon använt en unik metod i sin vinifiering; den nedkylda musten, 5°C, dekanteras över på små tankar varpå den jäses under låg temperatur i 2-3 veckor varpå man arbetar med jäsning på denna låga temperatur under två dagar. Man vill att smaken skall komma från frukten och inte från de sekundäraromer som utvinns genom jäsningen.
Beskrivning:
Torr och mycket fruktig doft med inslag av citrus, äpple, nougat, vit persika, nötter och mineral.
Smaken är mycket frisk och fruktig med inslag av äpplen, citrus, persika, nougat, rostat bröd och mineral.
Serveras kyld. Cirka 8°C
Passar som aperitif, eller till fisk- och skaldjursrätter.
Tips
Beställ den här eller se om den finns på ditt Systembolag!
Billecart-Salmon champagner går även att avnjutas på glas eller flaska på Grand hotell i Stockholm.
Champagne har hög fruktsyra vilket gör den perfekt till lite feta och syrliga tilltugg.