
Saftig banankaka med juliga kryddor och ett riktigt krispigt täcke! Perfekt till fika eller julfirandet.
Ingredienser
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 2 dl mjöl
- 1 dl majsmjöl el kikärtsmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 0,5 dl rapsolja
- 75 g smör
- 2 st banan
- 1 tsk toppa med hampafrön (valfritt)
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. (vill du skippa socker så byt ut det mot en extra riktigt mogen banan)
Häll långsamt ner rapsoljan i smeten under omrörning.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem under omrörning.
Smält smöret och bryn de till det får en kola doftande ton och låt det svalna och rör sedan försiktigt ner det i smeten.
Mosa ner en av bananerna i smeten.
Smöra och bröa en form alt. lägg ett smörpapper i botten. Häll i smeten.
Dela den andra banan och lägg över kakan.
Valfritt >> Toppa kakan med hampafrö eller ströbröd.
Grädda i mitten av ugnen i ca 200 grader tills provstickan är kladdfri ca 35 minuter eller att den fått en gyllene kulör.
Gott till