Saftig banankaka med juliga kryddor och ett riktigt krispigt täcke! Perfekt till fika eller firandet.
Ingredienser
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 2 dl mjöl
- 1 dl majsmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 0,5 dl rapsolja
- 75 g smör
- 2 st banan
- 1 tsk toppa med hampafrön (valfritt)
Gör så här:
Vispa ägg & socker poröst.
Häll långsamt ner rapsoljan i smeten under omrörning.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem under omrörning.
Smält smöret och låt det svalna och rör sedan försiktigt ner det i smeten.
Mosa ner en av bananerna i smeten.
Smöra och bröa en form alt. lägg ett smörpapper i botten. Häll i smeten.
Dela den andra banan och lägg över kakan.
Valfritt! Toppa kakan med hampafrö.
Grädda i mitten av ugnen i ca 200 grader tills provstickan är kladdfri ca 35 minuter.
Gott till