Terese Cedergren

Bål med The Brand New Republique mango rom, körsbär, persika & lavendel

Föregående Nästa
foodfolder-The-Brand-New-Republique-Mango_körsbär-persika-lavendel.jpg
Läskande bål med mango romen The Brand New Republique, körsbär, persika och lavendel passar utmärkt som välkomstdrink, på balkongen/terassen varma sommardagar.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 4 dl The Brand New Republique Mango
  • 250 g körsbär
  • 2 st persika
  • 4 st lime
  • 1 kruka(or) lavendel
  • 0,5 dl agavesyrup
  • 4 dl tranbärsjuice
  • 4 dl sodavatten alt. sockerdricka
  • is

Beskrivning:

Räcker till en karaff om 2 liter 


Kärna först ur körsbären och mosa dem lätt i karaffen med tex. en träslev.


Dela, kärna ur och skiva persikorna.


Dela limen och pressa juicen över körsbären och lägg ner limehalvorna i karaffen.


Knipsa av blomstjälkarna från krukan med lavendel och slå dem lätt i handen med öppen handflata och lägg ned dem i karaffen.


Tillsätt Republique Mango rom, agavesyrup, persikoskivorna och tranbärsjuicen, låt dra i kylskåp ca 30 min.


Häll på isen och toppa upp med sodavatten alt. sockerdricka.


Rör om och smaka av, om det behövs ha i mer syra eller sötma addera lime eller agavesyrup.


Dekorera glasen med körsbär & lavendel.


BESTÄLL THE BRAND NEW REPUBLIQUE MANGO HÄR!



Receptet har skapats i samarbete med The Brand New Republique.

Tips

Bålen går givetvis att göra alkoholfri, byt ut romen mot tex tranbärsjuice eller sodavatten så passar den stora som små.