
Ingredienser
- 600 g skreitorsk alt torskrygg
- 9 dl vatten
- 1 dl salt
- Sås:
- 1 dl vitt vin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 st schalottenlök
- 250 g smör
- 1 tsk citron
- 1 msk smetana
- 15 g caviar
- Topping:
- 4 st svartkål
- Tillbehör:
- 0,6 kg vitkål
- smör
- rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här:
RIMMA SKREITORSKEN
Rör ihop vatten och salt, lägg fisken (och lökresterna från såsen) i lagen i en ugnssäker form ca 10 minuter. Sätt ugnen på 80°.
Tillaga i mitten av ugnen tills fisken har en innertemperatur på 45-50°, ca 20 min.
BURRE BLANC MED CAVIAR
Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull med vinäger och vin. Låt reducera/koka långsamt tills hälften av vätskan kokat in.
Sila av löken. Spar den till smaksättning av den rimmade skreitorsken eller gör ett smör av den till ett senare tillfälle.
Späd lökskyn med tärnat smör samtidigt som såsen hålls varm. Den skall nästan koka. Vispa hela tiden. Såsen tjocknar allt eftersom smöret tillsätts.
Smaka av med salt och eventuellt peppar. Lite pressad citron eller rivet citronskal om man så vill och en klick smetana. Rör ner kaviaren precis innan servering och toppa rätten med såsen.
Här kan du köpa och beställa hem caviar >>
KÅLEN
Ansa och skiva kålen tunt. Fräs den i smör och rapsolja på låg värme under omrörning tills den fått en gyllene kulör, ca 10 min.
Visa detta inlägg på Instagram
Gott till