Foodfolder

Bakad Granbarksost med hallon

Föregående Nästa
foodfolder_Bakad-Granbarksost.jpeg
Ostfondue på de svenska svaret på klassikern Mont D’or - Jürss Mejeris Granbarksost! Toppa fonduen med valfria nötter och bär och doppa med bröd eller kex och njut med en öl eller ett glas vitt!

Ingredienser

  • 1 st Jürss Mejeri Granbarksost
  • 0,5 dl vitt vin
  • Topping:
  • 1 ask(ar) Hallon
  • 0,5 dl pistagenötter
  • honung
  • Tillbehör:
  • brödbitar eller kex

Gör så här:

Klä in osten i folie eller ställ den i en form så att den håller tätt. 


Snitta osten i ett rutsystem med en kniv.


Toppa med en skvätt vitt vin.


Grädda sedan i 200°C varmluft i ca 10-15 minuter.


Ta ut och och servera med ett gott bröd och ett glas vitt eller en ljus öl.


Köp osten här >>