Foodfolder

Ugnsrostad aubergine med crème fraîche och granat äpple

Föregående Nästa
IMG_6938.JPG
Lättlagat och otroligt gott! Den milda smaken från auberginen passar perfekt tillsammans med crème fraîche och de syrliga granat äpplet.

Ingredienser

  • 2 st Aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 st apelsin
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 4 msk crème fraîche
  • 4 msk granat äppel kärnor
  • 2 själk(ar) blad persilja
  • salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°.


Dela auberginerna i halvor på längden och skär ett rutmönster i dem.


Lägg dem i en ugnsfast form och pensla halvorna med olivolja. Hacka vitlöken och strö över, pressa sedan  apelsin juice över dem och ställ dem i ugnen. 


Grädda i ca 30 minuter eller till det fått en gyllene färg.


Lägg upp halvorna på tallrik/ar och klicka crème fraîche över samt strö granatäpple och grovhackad persilja över.


Smaka av med salt och peppar.

Tips

Pensla auberginen med rökt olja alt. liquid smoke för en intensivare smakupplevelse.