Ingredienser
- 100 g valfria nudlar
- 200 g lax (gärna Fröja eller Salma)
- 1 tsk rapsolja
- 1 tsk citron zest
- 2 st morötter
- 80 g rättika
- 80 g gurka
- 2 själk(ar) blekselleri
- 0,5 dl sojabönor
- 0,5 kruka(or) färsk mynta
- 0 kruka(or) färsk koriander
- Dressing:
- 1 msk färsk ingefära
- 1 klyfta(or) vitlök
- 2 msk fisksås
- 1 st lime
- 1 tsk sriracha sås
- 1 msk agavesyrup alt. sockerlag
- 0,5 dl vatten
- Topping:
- 2 msk cashewnötter
Gör så här:
Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
DRESSING
Skala och riv ingefära och vitlök. Pressa och riv även skalet från limen.
Rör samman ingefära, vitlök, chilisås, fisksås, agavesyrup, limeskal och limesaft. Smaka av med vatten för styrka och intensitet på dressingen.
När salladen är klar tillsätt dressingen och blanda om ordentligt.
SALLAD
Skala gurkan och strimla sedan gurka och selleri.
Skala morötterna, rättikan och hyvla långa remsor med en potatisskalare.
Fisken
Viktigt när du använder färsk fisk så måste den varit fryst innan du äter den rå.
Skär upp fisken i kuber.
Marinera fisken i rapsolja och riven best från citron.
Låt den dra i minst 30 min innan servering.
TOPPING
Grovhacka nötterna.
Lägg upp salladen och nudlarna på ett stort fat. Toppa med laxkuber, hackade chasewnötter, koriander och myntablad. I glaset så serverade jag en fransk päron cider från Dujardin, hitta den här!
Testa även vår variant med oxfilé.
Trevligt i glaset